Vragen? 06 - 39 18 24 49 lunteren@hartforher.nl

Ervaring Jurjen van Soest

Ervaring Jurjen van Soest

Een bierbuikje is een bekend fenomeen onder mannen. Helaas was dit ook bij mij het geval. Als gevolg van het geregeld drinken van bier, ongezond en onregelmatig eten en gebrek aan sporten ontstond deze vetophoping ook rond mijn middel. Mijn ‘geluk’ was dat dit het enige ‘dikke’ aan mij was. In de veronderstelling dat ik het buikje er zelf wel af kon krijgen, heb ik meerdere pogingen ondernomen. Beginnen met sporten, maar dit vervolgens niet volhouden. Het bijhouden van een calorieteller, wat na een week niet meer ingevuld werd. Niets werkte. Het doel om van 95 kg naar 85 kg te gaan, lukte me niet. Ik kreeg mijn gewicht maar niet onder de 90 kg.

Op 1 januari 2018 om exact 00:00 vroeg ik mijn vriendin ten huwelijk. Ook zij had een persoonlijk doel voor ogen om af te vallen. Dit gaf haar een extra boost om af te vallen en zo kreeg ik te horen over PS. food & lifestyle. Ze begon hier in februari mee. Herhaaldelijk vroeg ze of ik met haar mee deed, maar ik was te trots om een dieet te volgen. “Als ik in juli niet onder de 90 kg zit, ga ik jouw dieet ook doen.” Dit was mijn belofte naar haar toe. Na twee maanden was ze al aardig wat kilo’s kwijt en ik had er een paar bij. Ik begon trots aan mijn poging om zelf af te vallen, door eenzelfde routine te volgen, namelijk het eten van 6x per dag. Door drukte op het werk schiet dit er vaak bij in, dus dit was een hele uitdaging.

Langzaam ging mijn gewicht richting de 90 kg, maar ik kwam er niet onder. Ik sportte inmiddels 3 uur in de week, maar voornamelijk krachttraining. Een maand later probeerde ik vanuit een boekje een sportschema te volgen voor vetverlies. Ook dit hield ik niet vol. Inmiddels was het juli geworden en ik was niet onder de 90 kg gekomen.

Belofte maakt schuld, dus ik heb de stap gezet om een afspraak te maken. Bij hart for her Leusden kon ik (buiten openingstijden) terecht en vertelde ik mijn wens. Mijn streven was een gewicht van 85 kg voor de bruiloft, waar ik nog ruim 9 weken de tijd voor had. De weegschaal gaf 97,2 kg aan en ik kreeg een uitgebreide uitleg hoe het PS. food & lifestyle programma in zijn werk gaat. 6x per dag eten was een must. Speciale producten als ontbijt en tussendoortjes en een omschrijving welke producten ik mocht eten en hoeveel gram. De producten zijn lekker en van goede kwaliteit.

Het moeilijke van afvallen was het sociale gedrag wat erbij kwam kijken. Hoe snel zeg je ja tegen een drankje of een hapje wat je aangeboden krijgt. Dit was voor mij een stap, maar ik gaf bij iedereen in mijn omgeving aan dat ik een speciaal programma volg en dat ik daarom soms dingen afsla. Hier werd heel positief op gereageerd en er werd rekening mee gehouden. Voor mij was dit een opluchting.

Na vier weken strikt het PS. food & lifestyle programma te hebben gevolgd, in combinatie met 6 uur in de week sporten en mijn vriendin die de eerste weken helemaal met me mee deed, was dit het eerste programma wat ik zolang volhield. En het resultaat was te zien! Na vier weken was ik al 10 kg kwijt!!! Kleding ging losser zitten, mensen om mij heen, die ik een paar weken niet had gezien, zagen gelijk dat ik was afgevallen. Het werd leuk om voor de spiegel te staan. Collega’s vroegen welk programma ik deed en wilden dit ook wel doen. Ik volgde strikt mijn eetpatroon en dit gaf een goed voorbeeld voor velen. Dit programma gaf motivatie aan mensen om mij heen om ook af te vallen.

Na een week of zes werden de fases van het programma voor mij veranderd, waardoor je weer wat meer mag eten. Vooral producten zoals brood mistte ik, maar dit werd aan het programma toegevoegd. Iedere week een afspraak, iedere week een weging. het werd leuk. Hoeveel ben ik deze week afgevallen? Alles wordt bijgehouden.

Langzaam maar zeker mag je alles weer eten, maar het gevaar schuilt dat je weer in je oude ritme valt. Toch weer een biertje hier, frietje daar. Gelukkig krijg je een jaar lang begeleiding om te voorkomen dat je in je oude eetgewoontes valt en door deze begeleiding leer je wat jouw valkuilen zijn en hoe je die kan voorkomen.

Toen ik in het ritme zat van gezond eten en genoeg sporten, was de drang om bier te drinken en vet te eten bijna niet aanwezig. Ik was trots op mezelf. Ik zat met net zo veel plezier aan een glas water, dan aan het bier. Afgelopen week heb ik een strak shirt gekocht, iets wat ik eerder nooit zou kopen, omdat mijn bierbuik dan extra geaccentueerd werd. Dit shirt geeft me nog meer motivatie om op deze voet verder te gaan.

Inmiddels is mijn doel bijna bereikt. Ook het doel van mijn vriendin is bereikt. Geen schaamte meer bij het passen van nieuwe kleding, het aan durven trekken van strakkere kleding en vooral een goed gevoel hebben over jezelf is wat we er aan over hebben gehouden. We gaan rustig uit eten en dan kiezen we heel bewust wat we nemen. Het PS. food & lifestyle programma is geen straf, als je maar beseft wat je eet of drinkt. 12 kg afvallen is een hele prestatie en dit geeft een goede motivatie om niet weer terug te vallen in je oude ritme.

6 jaar lang heb ik me druk gemaakt over mijn bierbuik, door PS. food & lifestyle heeft het me 6 weken gekost om er vanaf te zijn. En met het nieuwe ritme, maak ik me geen zorgen dat het voor niets is geweest.

Ervaring Leonie Reinders

Jarenlang heb ik moeite gehad met mijn gewicht, eten, afvallen en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb meerdere soorten diëten geprobeerd (de een succesvoller dan de ander), maar helaas kwam het gewicht er in de loop van de tijd vanzelf weer bij.

Via mijn moeder werd in geïnformeerd over het PS. food & lifestyle programma, waarmee zij begonnen was bij hart for her Leusden. Sceptisch als ik ondertussen over diëten was geworden wilde ik er in het begin niets van weten, maar toen ik met Oud & Nieuw 2018 ten huwelijk werd gevraagd ging er voor mij een knop om. No way dat ik mijn problemen met mijn gewicht in de weg ging laten staan om zelfverzekerd op mijn trouwdag te staan!

In februari ben ik begonnen met het PS. food & lifestyle programma en al vrij snel ontving ik de eerste reacties van mijn omgeving. “Ben jij zoveel afgevallen?” was de meest gestelde vraag en vol trots kon ik eindelijk “jazeker!” antwoorden! Naast het volgen van het PS. food & lifestyle programma ben ik ook veelvuldig gaan sporten (3 tot 5x per week), wat zeker mee heeft geholpen met het afvallen.

Ik heb er drie maanden over gedaan om tot één kilo boven mijn streefgewicht te komen. Na een kleine twee maanden in balans te zijn geweest en eigenlijk geaccepteerd te hebben dat die laatste kilo mij niet meer zou lukken, besloot mijn vriend zich óók tot mijn coach te wenden en ben ik toch nog even met de strikte fase mee gaan doen. Uiteindelijk ben ik zelfs die laatste kilo kwijt geraakt en heb ik mijn streefgewicht volledig behaalt!

Door PS. food & lifestyle heb ik vooral geleerd goed en regelmatig te eten. Door mijn werk in de horeca was dit altijd het probleem en at ik in verhouding vaak ongezond en te weinig. Nu heb ik een goed eetpatroon en weet ik hoe ik waar ik op kan letten met eten.

Het leukste vind ik nog dat ik eindelijk alle kleding kan kopen die ik in de etalages altijd zo leuk vond, maar nooit durfde te dragen én natuurlijk dat ik de perfecte trouwjurk heb gevonden! Ik voel mij zelfverzekerd en vol trots dat ik na zoveel pogingen eindelijk hetgeen heb behaald waar ik zo lang mee geworsteld heb.

Wil jij ook een succesverhaal worden?

Direct aanmelden

Adres
Dorpsstraat 171a
6741 AG Lunteren

Telefoon vestiging: 0318-412879
Telefoon: 06-39182449
E-mail: lunteren@hartforher.nl

Fun, Feelgood & Friendship 

Volg je ons al?

Nieuwsbrief

 


Hart for Her Lunteren 2019 - Alle rechten voorbehouden - Sitemap - Privacyverklaring - Website door Interly

× Stuur ons een appje!