Vragen? 06 - 39 18 24 49 lunteren@hartforher.nl

Natural Arctic Oil Omega-3

Natural Arctic Oil Omega-3

Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van onze gezondheid en doen we van alles om gezond te leven. Tegelijkertijd zien we steeds meer gezondheidsproblemen, bijv. een laag energieniveau, een toename van allergieën of de welvaartsziekten waar we dagelijks over lezen. Het wordt tijd om je af te vragen hoe dit komt. Veel specialisten zijn het erover eens dat een juiste balans in omega-vetzuren van essentieel belang is voor een goede gezondheid. 

De World Health Organization (WHO) adviseert een balans tussen de omega 6 en omega 3 van 2-5:1. De Nordic Nutriction Recommendation 2004 (NNR-2004) adviseert een balans van 5:1 of beter. De Natural Arctic Oil is geen remedie voor ziektes, maar de speciale combinatie van hoogwaardige ingrediënten uit vis en olijfolie helpen ons lichaam wel de balans te bereiken van ongeveer 3:1 of beter. 

                                             

 

De wetenschap van 3:1 balans

 

Veroorzaakt het moderne voedingspatroon gezondheidsproblemen?
Er zijn 2 groepen van essentiële vetzuren: de omega 6 en omega 3 vetzuren. Deze zijn essentieel, dat het lichaam ze zelf niet kan aanmaken. We halen deze vetzuren uit onze voeding.

Volgens wetenschapper Artemis P. Simopoulos, hadden wij tot 1960 een omega-6 tot omega-3 verhouding van 4:1 of minder. Deze verhouding begon daarna te veranderen en tegen het jaar 2000 was dit gemiddelde in Europa opgelopen tot 15:1. Dit wordt veroorzaakt door de voedingsindustrie die zich meer richt op massaproductie en langere houdbaarheid van voedingsmiddelen.

Toenemend gebruik van plantaardige oliën die rijk zijn aan omega-6-vetzuren gecombineerd met een verminderde inname van omega-3-vetzuren door verminderde consumptie van vis, verergeren deze situatie. Hetzelfde geldt voor pluimvee, eieren en gekweekte vis. Zelfs gecultiveerde groenten bevatten minder omega-3-vetzuren dan wilde planten.

Samengevat, moderne landbouw verhoogt de omega-6-vetzuren in veel voedingsmiddelen: groene bladgroenten, vlees, eieren en zelfs vis. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis leidt dit wereldwijd tot een hoge omega-6-inname.

Als de balans boven de 9:1 uitkomt, spreek je van een onbalans
Als de balans tussen de 3:1 en 9:1 uitkomt, spreek je van een semi-onbalans
Als de balans op de 3:1 of later uitkomt, spreek je van een balans

 

Een gezonde oplossing

 

Als we meer voedsel eten dat rijk is aan omega-3-vetzuren zoals vette vis en minder voedsel dat rijk is aan omega-6-vetzuren, krijgen we een betere balans. Het is echter moeilijk  om te weten hoeveel je precies nodig hebt. Over het algemeen zegt men dat er 2 kilo vette vis per week nodig is om ons voedingspatroon te balanceren.

 

Advies

 

Eet voedsel dat rijk is aan omega-3 en laag in koolhydraten. Dat betekent een gevarieerd voedingspatroon dat rijk is aan vette vis, fruit, salades, groenten, noten en in het algemeen biologische voeding. Probeer de consumptie van te veel plantaardige omega-6 te vermijden.

Neem de Natural Arctic Oil Visolie producten die je lichaam in de juiste omega 6-3 balans brengen.

Beweeg dagelijks. Beweging is een cruciale factor voor een goede gezondheid.

Geef jouw immuunsysteem een boost met de Natural Arctic Oil Visolie.

De positieve effecten op jouw gezondheid

verlaagt de bloedlipiden en bloeddruk, verlaagt het risico op harten vaatziekten
behoudt de elasticiteit van de bloedvaten
verbetert het functioneren van de hersenen
draagt bij aan meer rust en verlichting van depressie
gaat ontsteking in hersencellen en bloedvaten tegen
maakt het celmembraan zachter en flexibeler

 

Test jouw Omega-6 / Omega-3 verhouding
U kunt nu snel info krijgen over uw omega-6 en omega-3 verhouding met een eenvoudige thuisbloedtest. Neem contact op voor meer informatie.

Adres
Dorpsstraat 171a
6741 AG Lunteren

Telefoon vestiging: 0318-412879
Telefoon: 06-39182449
E-mail: lunteren@hartforher.nl

Fun, Feelgood & Friendship 

Volg je ons al?

Nieuwsbrief

 


Hart for Her Lunteren 2019 - Alle rechten voorbehouden - Sitemap - Privacyverklaring - Website door Interly

× Stuur ons een appje!